skip to Main Content

AQUATIKA ostvarila odličnu ocjenu u IQM projektu

Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac je partner u IQM projektu (projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Karlovac) kojeg provodi Turistička zajednica grada Karlovca.

Integralno upravljanje kvalitetom model je razvoja turističke destinacije koji je Strategijom razvoja turizma grada Karlovca 2012.-2020. odabran kao najbolji model razvoja.

Aktivnosti IQM Destination KARLOVAC projekta su usmjerene na upravljanje kvalitetom u destinaciji i umrežavanje partnera i njihovih usluga te turističkih proizvoda u destinaciji. Uspostavljanjem javno-privatnog partnerstva, naglašavamo važnost kvalitete usluge i proizvoda te konkurentne prednosti destinacije. Temeljne odrednice u upravljanju kvalitetom u destinaciji su održivi razvoj i odgovorni turizam.

Ciljevi projekta su:

  • podizanje kvalitete usluge u brojnim segmentima u turističkoj destinaciji
  • edukacija prilagođena potrebama turističkih djelatnika i svih subjekata koji su umreženi u turizmu destinacije
  • pozicioniranje i brendiranje destinacije
  • mjerenje kvalitete i težnja napretku u inovacijama
  • osnaživanje ukupnog brenda destinacije temeljenog na kulturi

 

U projekt IQM destinacije Karlovac uključeno je 47 subjekata koji svojim radom doprinose razvoju i kvaliteti turizma (vlasnici smještajnih objekata, ugostitelji, OPG-i, atrakcije, turističke agencije, udruge i sl.).

Gostima se ovim projektom pruža veća kvaliteta usluge, preporučuju se najkvalitetniji sadržaji i partneri čiju kvalitetu jamčimo te time podižemo razinu zadovoljstva ukupnim dojmom gosta u destinaciji.

Atrakcija koja je dio IQM Destination KARLOVAC projekta mora imati ocjenu koja je najmanje 80 % od najviše (ukupno 100 % moguće). Ulaskom u IQM projekt Aquatika je u siječnju ove godine ostvarila visoki rezultat ocjenom od 92%. Aquatika je prepoznala važnost daljnjeg napredovanja i usavršavanja te u srpnju ostvarila još bolji rezultat ocjenom 94,6%.

U Aquatici smo ponosni na ovaj izvrstan rezultat, no moramo istaknuti kako je za to zaslužan cijeli tim i usredotočenost na kvalitetu i izvrsnost u svakodnevnom poslovanju. Nastojat ćemo i dalje napredovati te biti sve bolji.

Back To Top
Search