skip to Main Content

KAKO DO NAS?

Karlovac je smješten u središnjoj Hrvatskoj na prijelazu iz nizinskog u planinsko područje. Karlovac presijecaju četiri rijeke: Kupa, Korana, Mrežnica i Dobra. Zbog svog strateškog položaja između Slovenije i Bosne i Hercegovine, Karlovac je uvijek imao veliki prometni i gospodarski značaj.

Udaljenosti (nacionalni parkovi, parkovi prirode..)

  • NP Plitvička jezera / Karlovac 84.58 km
  • NP Risnjak / Karlovac 110.42 km
  • NP Baraćeve špilje / Karlovac 79.10 km
  • Ivanina kuća bajke / Karlovac 57.19 km
  • PP Žumberak / Karlovac 44.63 km
  • ZOO Zagreb / Karlovac 53.27 km
  • PP Medvednica / Karlovac 75.39 km

Kako doći automobilom do akvarija?

Aquatika se nalazi u Karlovcu, na desnoj obali rijeke Korane, u Ulici Branka Čavlovića Čavleka 1a. Nakon izlaska s autoceste potrebno je voziti prema centru grada ili brzom cestom prema Plitvičkim jezerima, gdje će posje­titelji biti usmjereni prema akvariju prometnom smeđom signalizacijom. Tijekom vožnje brzom cestom, nakon autobusnog kolodvora treba skrenuti lijevo na semaforu u Ulicu Tadije Smičiklasa, a na idućem semaforu desno u Domobransku ulicu. S lijeve će strane biti sportska dvorana, s desne strane Karlovačka gimnazija. Na idućem semaforu skreće se lijevo preko Koranskog mosta i nakon 300 m ima smeđa signalizacija za skrenuti lijevo prema akvariju. Uređeno parkiralište se nalazi iza akvarijskog kompleksa, koje je od skretanja oko 200 m samo ravno naprijed.

Kako doći autobusom do akvarija?

Autobusno stajalište u Karlovcu se nalazi u neposrednoj blizini centra grada, kod brze ceste. Od autobusnog kolodvora potrebno je skrenuti desno u Ulicu Tadije Smičiklasa, potom na slijedećem semaforu desno u Domobransku ulicu. Potrebno je nastaviti ravno do idućeg semafora, gdje se skreće lijevo prema Koranskom mostu te nakon 300 m ponovno skrenuti lijevo prema samom akvariju. Postoji autobusno stajalište u sklopu akvarijskog kompleksa.

Kako doći vlakom do akvarija?

Vlakom je potrebno sići na stanici Karlovac centar, koja se nalazi odmah preko puta autobusnog kolodvora. Potom je potrebno prijeći cestu u Ulicu Tadije Smičiklasa i nastaviti ravno do semafora, na kojem je potrebno skrenuti desno u Domobransku ulicu. Potom se nastavlja ravno do idućeg semafora, gdje se skreće lijevo prema Koranskom mostu te nakon 300 m ima smeđa signalizacija za skrenuti lijevo prema samom akvariju.

Partneri u očuvanju ekosustava i okoliša HŽ Putnički prijevoz i Javna ustanova AQUATIKA- SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC nude organiziranim skupinama putnika povoljnija putovanja vlakom uz besplatnu uslugu stručnog vodstva u akvariju.

Najavljene i organizirane skupine od najmanje 20 članova mogu koristiti 50% popusta na povratna putovanja u 1. i 2. razredu redovnih vlakova. Popust se može koristiti do stajališta Karlovac Centar i natrag.

Najavu putovanja potrebno je poslati na e-mail prodaja@hzpp.hra termin za posjet potrebno je  dogovoriti s Javnom ustanovom AQUATIKA-SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC putem e-maila info@aquariumkarlovac.com ili na telefon 047 659 112.

www.hzpp.hr

Prijava na Aquatika Newsletter

Informirajte se o najnovijim događanjima iz naše ustanove.

Treba Vam više informacija prije posjeta?

Back To Top
×Close search
Search