skip to Main Content

Aquatika postala članica ESCITE-a

Aquatika postala članica ESCITE-a

S ponosom Vas obavještavamo da je Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac u veljači ove godine postala nova punopravna članica međunarodnog ESCITE udruženja – European network science centres & museums (Europske mreže znanstvenih centara i muzeja).

Escite udruženje okuplja više od 320 organizacija koje su sve predane nadahnjivanju ljudi znanošću i tehnologijom te poticanju angažmana u znanosti kroz profesionalne događaje, projekte i publikacije.

Ecsite povezuje, nadahnjuje i osnažuje znanstvene organizacije i profesionalce, proširujući doseg i jačajući učinak njihova rada. Kroz Ecsite, članovi sudjeluju u europskim projektima, rade zajedno na ključnim temama, dijele znanja i daju svoj glas.

Članovi zajedno dijele viziju: poticanje kreativnosti i kritičkog razmišljanja u društvu, ohrabrujući građane da se bave znanošću. U Europi i šire, praktičari i organizacije za znanstveni angažman zalažu se za jake demokratske vrijednosti i imaju jasno razumijevanje moći istinske suradnje. Ne samo da spoznaju prednosti dijeljenja i suradnje u svakodnevnom radu, nego i pomažu srušiti barijere i povezuju ljude.

Ecsite je, kao i Aquatika, predan sljedećim globalnim izazovima:

  • kriza klime i bioraznolikosti
  • dezinformacije i povjerenje u znanost
  • vještine 21. stoljeća
  • uključenost i jednakost
  • zdravlje i blagostanje.

Aquatici se kao punopravnoj članici otvara mnoštvo mogućnosti ECSITEA, kao što su: sudjelovanje u projektima koje financira EU, umrežavanje, sujdelovanje na znanstvenim konferencijama, promocija, kao i promoviranje svojih putujućih izložbi.

U Hrvatskoj je osim Aquatike član udruženja i Institut Plavi svijet iz Velog Lošinja.

Aquatika je spremna za nove izazove, voljna podijeliti svoja znanja i iskustva, kao i dobiti nova iskustva koja će donijeti ovo članstvo, sudjelovati u novim projektima, širiti svijest te poticati ljude da se bave znanstvenim radom, te u konačnici još se bolje etablirati na međunarodnoj znanstvenoj sceni.

Back To Top
Search