skip to Main Content

Brdo knjiga u Aquatici 27. travnja

Brdo knjiga u Aquatici 27. travnja

Brdo knjiga, treći festival knjiga i planina, po prvi puta je u Karlovcu! Upravo zato su pripremili poseban program u dva dijela i na dvije lokacije.

I to u subotu, 27. travnja, prvo u Aquatici – slatkovodnom akvariju Karlovac, a potom i na pješačkom izletu.

Prijepodne u Aquatici predavanje “O medvjedima i ljudima” i predstavljanju knjige „Srce mog medvjeda“ a od podneva krećemo na pješački izlet do planinarske kuće Zvonimir Plevnik i nazad.

Raspored:

11:00 sati – Zelena knjižnica u Aquatici – slatkovodnom akvariju Karlovac

O medvjedima i ljudima“ – znanstveno popularno predavanje i predstavljanje knjige „Srce mog medvjeda“ spoj je zanimljivog i nesvakidašnjeg razgovora o književnosti i divljini, a razgovarati će Milan Majerović-Stilinović i dr.sc. Slaven Reljić. Njih dvojica ispričat će neobičnu priču o njihovom druženju i kako ih je spojila ljubav prema medvjedima, prirodi, planinama i Gorskom kotaru.

Novinar i pisac Milan Majerović-Stilinović predstavit će svoju drugu knjigu, „Srce mog medvjeda“ čiji su glavni likovi jedan čovjek i jedan medvjed. U knjizi opisuje kako su živjeli starosjedioci Gorskog kotara, o običajima i načinu života sredinom i krajem 19. stoljeća.

Dr. sc. Slaven Reljić, voditelj projekta praćenja populacije smeđeg medvjeda u RH najviše vremena provodi u Gorskom kotaru i Lici, gdje je u stalnoj potrazi za medvjedima. U ovom predavanju ispričat će kako znanstvenici uz pomoć ogrlice prate medvjede u divljini, kako izgleda brlog, koliko su inteligentni i brzi medvjedi i još puno toga što sigurno niste znali o ovim stanovnicima naših planina.

12:30 sati – Pješački izlet od Starog grada Dubovca do planinarske kuće Zvonimir Plevnik na Kalvariji i natrag.

Predviđeno trajanje izleta je 3-4 sata, visinska razlika uspona 214 m, PD Dubovac osigurava vodiča, Aquatika okrjepu, a Brdo knjiga kratki kulturni program. Potrebna oprema: planinarske cipele, rezervna odjeća, može i planinarski štapovi, zaštita od sunca i vjetra, dekica na koju možete sjesti, puno dobre volje, a ni kolači nisu na odmet.

Polazak na izlet je s parkinga Svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

Vidimo se u subotu u Zelenoj knjižnici, a potom na pješačkom izletu!

Back To Top
Search