skip to Main Content

Izložba Anne Frank u Aquatici

Gimnazija Karlovac organizira izložbu Anne Frank – povijest za sadašnjost u suradnji s udrugom Hermes CommuniActions, Kućom Anne Frank iz Amsterdama i Javnom ustanovom AQUATIKA – slatkovodnim akvarijem Karlovac koja je omogućila prostor za edukaciju učenika te korištenje izložbene dvorane.

Radi se o putujućoj izložbi koja je obišla četrdesetak zemalja svijeta te tridesetak gradova diljem Hrvatske, a sada je po prvi puta u našoj županiji. Na tridesetak izložbenih panela izloženi su detalji iz života židovske djevojčice i njezine obitelji, no cilj je izložbe aktualizirati pitanje ponovne pojave nacističke ideologije u suvremenom svijetu.

Vodiči ove izložbe su učenici Gimnazije Karlovac koji su prethodno educirani za tu ulogu.
Izložba je postavljena u velikoj izložbenoj dvorani u Aquatici, i to od 12.2. do 28.2.2020. Za najavljene skupne posjete organizirano je vodstvo, no izložba je otvorena i za građanstvo.

Ulaznice za ovu izložbu se ne naplaćuju. Ako posjetitelji istovremeno želite razgledati akvarij, ulaznica se naplaćuje prema redovnom cjeniku. Radno vrijeme Aquatike je od 9 do 17 sati.

Ukoliko želite fotografirati izložbu ili razgovarati s učenicima koji su educirani za vodiče izložbe, molimo prethodnu najavu koordinatorici izložbe za Gimnaziju Karlovac, prof. Martini Vičić Crnković na e-adresu vicrmartina@gmail.com.

Back To Top
Search