skip to Main Content

Izložba “Bogatstvo vode” u Aquatici

Izložba “Bogatstvo vode” u Aquatici

Pridružite nam se i postanite dio događanja proljeća u Karlovcu!

U sklopu manifestacije „Proljeće u Karlovcu“, pripremili smo izložbu slika pod nazivom „Bogatstvo vode“ koja je nastala iz kreativne ruke autorskog dvojca Mire Marković Mikoć i Vladimira Bašića Šote.

Ovim putem Vas pozivamo na svečano otvorenje izložbe „Bogatstvo vode“

2. lipnja u 18 sati

u kongresnoj dvorani Aquatike – Slatkovodnog akvarija Karlovac.

Izložba će biti aktualna od 2. lipnja do 30. lipnja 2022., i može se razgledati uz kupljenu ulaznicu za akvarij. Razgled izložbe bez ulaza u akvarij moguće je dogovoriti na broj telefona 047 659 112 ili mail info@aquariumkarlovac.com .

O izložbi

Izložba ima raznolike motive, od riječnih i morskih, do flore i faune. Autorica Mira Marković Mikoć radi pejzaže u tehnici akrila na platnu. Slike se odlikuju bogatim koloritom inspirirane impresionizmom i realizmom. Motiv su naše Karlovačke ljepotice, četiri rijeke.

Autor Vladimir Bašić Šoto predstavlja suvremeno slikarstvo u svojim pejzažima i ostalim motivima. Njegova se djela odlikuju odmjerenim i nenametljivim koloritom te duhovnom porukom.

O autorima

Autorica Mira Marković Mikoć, rođena je 1945. godine u Hrvatskoj Kostajnici. Za vrijeme školovanja, isticala se u likovnim i pjesničkim umjetničkim izražajem. Likovno je aktivna od 60tih godina. Slikarica se ističe prepoznatljivim motivom pejzaža. Sudjelovala je u brojnim grupnim izložbama te je izlagala i samostalno u tuzemstvu i inozemstvu.

Vladimir Bašić – Šoto rođen je 1953. u Postojni u Sloveniji, no živi i radi u Dugoj Resi. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na smjeru slikarstvo. Postavio je brojne samostalne izložbe i sudjelovao u izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Također je i sudjelovao u internacionalnim umjetničkim kolonijama – Mittersill (Austria), Indonesia (Bali) i Budimpešta (Mađarska).

Suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar, vrlo osebujnog i rafiniranog ciklusa.

Posjetite ovu izložbu i zaronite s nama ispod površine.

Back To Top
Search