skip to Main Content

Rođendan u Hermanovoj jazbini

ROĐENDAN U HERMANOVOJ JAZBINI - izložba za djecu

Od 10. veljače do 15. lipnja 2023. u edukacijskoj dvorani Aquatike možete doživjeti izložbu o ugodnim, prijateljskim i mirisnim proslavama, pripremljenu u Dječjem muzeju Hermanova jazbina Muzeja novije povijesti Celje.

Na gostujućoj izložbi »Rođendan u Hermanovom brlogu« slavlje prepoznajemo kao suvremeni, globalni fenomen, ali ujedno i kao intiman, osobni i obiteljski praznik, koji u svakoj kulturi karakteriziraju posebnosti koje treba očuvati. Broj proslava rođendana rastao je usporedno s opadanjem proslava rođendana u drugoj polovici 20. stoljeća. Priča o slavlju uz ogromnu mirisnu tortu (u koju možemo ući i otkriti njezinu čaroliju u svjetlu, slici, glazbi i mirisu) obuhvaća različite atribute slavlja, darivanja i igre. Sadržaj je nadopunjen brojnim interaktivnim točkama, filmom o proslavama, prezentacijom sjećanja ispitanika na istraživanja i predmete iz muzejskih zbirki. Kao i na proslavi rođendana, i na izložbi ćemo se puno igrati.

Izložbu mogu besplatno razgledati svi posjetitelji Aquatike u sklopu posjeta akvariju.Akvarij radi po zimskom radnom vremenu, svaki dan od 9 do 17 sati.

Veselimo se vašem dolasku!

Back To Top
Search