skip to Main Content

Suradnja Aquatike i Muzeja krapinskih neandertalaca

Suradnja Aquatike i Muzeja krapinskih neandertalaca

Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac i Muzej krapinskih neandertalaca u utorak 20. prosinca 2022. godine potpisali su sporazum o suradnji.

Ovo nije prvi puta da ove dvije ustanove surađuju. Prije dvije godine je Muzej krapinskih neandertalaca gostovao svojom izložbom pod nazivom „Krapinski pračovjek“ u Aquatici, i to od Noći muzeja 31. siječnja 2020. do 31. kolovoza 2020. godine.

Dogovorena je suradnja u vidu međusobne promocije sa povoljnijom cijenom ulaznice. Točnije radi se promociji, pri kojoj će posjetitelji Aquatike dobiti kupon sa 50% popusta na individualne i obiteljske cijene ulaznica u Muzeju krapinskih neandertalaca u periodu od 3. siječnja do 28. veljače 2023. godine. Ujedno će i posjetitelji Muzeja krapinskih neandertalaca dobiti kupon sa popustom od 50% na individualne i obiteljske cijene ulaznice za Aquatiku – slatkovodni akvarij Karlovac u istome vremenskom razdoblju.

U utorak 3. siječnja 2023. biti će otvorena gostujuća izložba Aquatike pod nazivom „PLANKTON – divovi u kapljici vode“ koja će biti postavljena u atriju Muzeja krapinskih neandertalaca te će se moći razgledati do 28. veljače.

Izložba „PLANKTON – divovi u kapljici vode“ podijeljena je u dvije cjeline prezentirane na 12 plakata na  hrvatskom i engleskom jeziku. U prvom dijelu izložbe prezentirano je što plankton predstavlja, od kuda potječe, kako se kreće, kako ga dijelimo i koja mu je važnost.

Drugi dio odnosi se na specifične i zanimljive vrste planktona. Izložba završava porukom koliko je zapravo plankton važan, jer on na svojim leđima nosi život na Zemlji, daje mu temelj i osnova je za hranidbeni lanac. Većina plakata su zapravo odvojene cjeline i na njima se nalaze slike popraćene ilustracijama i raznim zanimljivostima koje imaju ulogu „wow faktora“ te privlače posjetitelja. Svaki plakat prati simpatičan i duhovit naslov kojem je zadaća dodatno zaintrigirati posjetitelja i ukazati na temu o kojoj plakat govori.

Autori izložbe su Juraj Petravić i Ivana Kaleb Vuletić iz Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac.

Posjetite ovu vrijednu izložbu te naučite nešto novo o najvažnijim organizmima koji život znače.

Ove zimske praznike planirajte posjetiti Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini, kao i Aquatiku – slatkovodni akvarij Karlovac, i to po sniženim cijenama individualnih i obiteljskih ulaznica. Provedite zanimljiv, edukativan i zabavan dan u druženju sa svojim najdražima te saznajte mnoge tajne prvih ljudi na našim prostorima, kao i tajne koje krije slatkovodni svijet.

Back To Top
Search