skip to Main Content

Aquatika slavi 7. rođendan 21. i 22. listopada 2023.

Aquatika slavi 7. rođendan 21. i 22. listopada 2023.

Pripremili smo bogati program za obitelji s djecom na akvarijskom trgu

Proslava sedme godišnjice Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac održava se u subotu i nedjelju 21. i 22. listopada 2023. Bogati program kroz dva dana namijenjen prvenstveno obiteljima s djecom održava se na akvarijskom trgu, u Zelenoj knjižnici Aquatike i Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ te na šetnici uz Aquatiku.

Pripremili smo i posebne pogodnosti tog vikenda za sve posjetitelje, a to je 50% popusta na individualne ulaznice, a u akvarijskoj suvenirnici  omogućuju popust od 25% na sve suvenire, dok vas u caffe baru očekuje posebna rođendanska ponuda.

Program se sastoji od kreativnih radionica za djecu, dječjeg buvljaka, poligona zabavnih igara, do susreta s rijekom Koranom – tematske šetnje u pratnji vodiča, a sve završava rođendanskom zabavom uz svirku benda „LA PAPA“ na akvarijskom trgu.

Program:

21.10. SUBOTA

 10 sati        predstavljanje slikovnice „Mačak u šeširu“ uz Krešimira Krnica (Zelena knjižnica)

11 sati       Čajanka s Pandom Mandom (Zelena knjižnica)

9-12 sati   Dječji buvljak (trg)

16 sati       Eko priča i kreativna radionica s Knjiguljicom (trg)

  

22.10. NEDJELJA

10-12 sati    Poligon zabavnih igara, zadataka i izazova “Kopnene vode”  s Eko panom (trg)

11 sati       Susret s Koranom – tematska šetnja u pratnji vodiča (šetnica)

17 sati       Rođendanski party uz svirku benda “LA PAPA” (trg)

 

Više detalja o svakom dijelu programa:

Program započinjemo u subotu 21.10. u 10 sati s predstavljanjem slikovnice „Mačak u šeširu“ uz druženje s prevoditeljem Krešom Krnicom u Zelenoj knjižnici, autorom prvog hrvatskog prijevoda slikovnice The cat in the hat / Mačak u šeširu, klasika američke dječje književnosti, koju je u izvorniku napisao književnik i ilustrator Dr. Seuss.

Čajankom s Pandom Mandom u subotu u 11 sati. To znači da će nam Gordana Lukačić ispričati interaktivnu „Priču iz kofera“ Uzbuna u Bambusgaju u kojoj će djeca postavljati scenografiju, razgovarati o prijateljstvu i drugim važnim temama. Nakon priče slijedi mala likovna radionica, izrada svemirskih vozila od papirnatih tanjura te reciklirajućeg plastičnog i kartonskog materijala. Po završetku radionice razgovor uz čaj i čajne kolutiće, po želji fotografiranje s Pandom Mandom i Martondom.

Organiziranjem DJEČJEG BUVLJAKA u subotu od 9 do 12 sati namjera je upozoriti javnost da ponovnom upotrebom predmeta možemo znatno doprinijeti smanjenju količine otpada, ali i dati građanima priliku za povoljnu kupnju i čišćenje dječjih ormara i polica s igračkama.

Između ostalog programa, očekuje vas zanimljiva eko priča i kreativna radionica u subotu u 16 sati sa prvom specijaliziranom dječjom knjižarom Knjiguljica. Educirana pripovjedačica Nevenka Zuber uvest će nas u jednu jako zanimljivu eko priču, a nakon pripovijedanja, pridružite nam se na kreativnoj radionici „Strijele s porukom“.

Poligon Eko pana „KOPNENE VODE“ na redu je u nedjelju 22.10. u 10 sati, a uključuje niz zabavnih igara, zadataka i izazova na temu kopnenih voda. Poligon će imati niz točaka, a na svakoj će se nalaziti po jedna igra ili zadatak koji igrač mora riješiti samostalno ili uz pomoć ostalih sudionika / animatora. Cilj poligona je potaknuti interes za bolje razumijevanje slatkovodnih staništa i odgovorno ponašanje u okolišu i prirodi.

A između ostalog očekuje vas tematska šetnja “Susret s rijekom” u nedjelju u 11 sati. Radi se o tematskoj šetnji koja započinje ispred ulaza u naš akvarij, a potom se ide šetnicom uz obalu rijeke Korane sve do drvenog mosta i Vrbanićevog perivoja. Prilikom šetnje vas naša edukatorica upoznaje sa ekološkom mrežom Europske unije Natura 2000.

I za kraj da zaokružimo obilježavanje našeg sedmog rođendana, pripremili smo zabavu uz svirku benda „LA PAPA“ na trgu Aquatike.

Stoga dođite i proslavite s nama naš sedmi rođendan te se pri tome dobro zabavite!

Back To Top
Search