skip to Main Content

AQUATIKA prelazi na zimsko radno vrijeme

AQUATIKA prelazi na zimsko radno vrijeme

Aquatika sa prvim danom mjeseca studenog prelazi na zimsko radno vrijeme, što znači da su vrata akvarija otvorena za sve posjetitelje svaki dan od 9 do 17 sati.

Podsjetimo, Aquatika radi svaki dan u godini osim na sam dan Uskrsa, Božića i Nove godine. Sve ostale dane vrata su naše najveće turističke atrakcije otvorena za posjetitelje. S obzirom na to da skrb o ribama i akvarijima traje 24 sata dnevno i 7 dana u tjednu, odlučili smo se na pristup otvorenih vrata za posjetitelje svakog dana osim na najvažnije blagdane i praznike. Upravo su blagdani i praznici dani koje velik broj ljudi odlučuje provesti na izletu pa su turističke atrakcije često najposjećenije u tim razdobljima.

Podsjetimo, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac je ekološka, obrazovna, turistička i znanstvena atrakcija. Nastala je kao rezultat projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a posjetilo ju je već više od 460 000 posjetitelja. Kroz svoj rad osim funkcije javnog akvarija ima zadatak predstaviti tradicijsku kulturu, geološku prošlost i način života uz rijeke te na različitim projektima surađuje sa znanstvenim sektorom. Akvarijski postav u karlovačkom akvariju prati tok tipične krške rijeke, kao što je rijeka Korana na čijoj se desnoj obali i nalazi, pružajući detaljan, zanimljiv, poučan i uzbudljiv pogled u čudesan slatkovodni svijet. Svaki posjetitelj na taj način može doživjeti riječni tok od izvora do ušća te saznati mnogobrojne tajne i zanimljivosti koje kriju naše rijeke i jezera.

Facebook

Instagram

Back To Top
Search