skip to Main Content

Drugo izdanje Natječaja Svjetske mreže muzeja voda

Iznimno nam je drago objaviti drugo izdanje Natječaja za mlade pod nazivom ‘Voda koju želimo’ koje organizira Svjetska mreža muzeja voda.

U prvom izdanju zabilježena je prekrasna suradnja između muzeja voda i više od 6000 učenika iz cijelog svijeta. Pristiglo je više od 400 radova iz svih krajeva svijeta kroz 25 muzeja vode. Kao rezultat toga, Globalna mreža muzeja voda napravila je internetsku izložbu, promotivni video i šestomjesečnu komunikacijsku kampanju.

Odabrano je 6 pobjednika i 14 posebnih priznanja.

Preko Aquatike je sudjelovalo 8 učenika iz OŠ Turanj i OŠ Braće Seljan iz Karlovca. A iznimno smo ponosni što je jedan rad dobio posebno priznanje i uvršten je u online izložbu (koju možete pogledati na https://thewaterwewant.watermuseums.net/index.html).

Pozivamo sve škole i vrtiće da nam se jave i sa svojim odjeljenjima naprave radove za sudjelovanje na temu kako djeca doživljavaju vodu. Točnije, kako možemo nadahnuti nova ponašanja i stavove, da poštujemo prirodu i promoviramo bolje korištenje i upravljanje vodom? Koji svakodnevni doprinosi mogu zaštititi sve oskudnije vodene resurse o kojima ovisimo? Što možemo naučiti iz naslijeđenih vrijednosti vode i imovine koja će nam pomoći da brinemo o svojoj tekućoj budućnosti?

Radovi mogu biti u obliku videozapisa (do 1 minute), crteža (na A3 formatu) i fotografija. Ograničeni su na dvije dobne kategorije:

  • učenici u dobi od 6-12 godina (osnovno obrazovanje) i
  • 13-18 godina (srednje obrazovanje )

Uz pomoć svojih odgovornih odgajatelja, učenike se potiče da predaju svoje radove (crtež, fotografiju ili kratak video) u muzej vode / ustanovu koji je pridružen Globalnoj mreži – Aquatiku.

Svaka prijava mora biti sažeta sa naslovom i kratkim opisom (najviše 200 riječi) na engleskom jeziku. Za sva predana djela, uključujući video materijale, obvezno je osigurati engleske titlove. Djela bez engleskog prijevoda neće biti razmatrana.

Ovo natjecanje poziva mlade iz cijelog svijeta da kreativno istraže presudnu važnost bilo kojeg oblika vodene baštine. Čvrsta je veza s UN-ovim ciljevima održivog razvoja (SDG).

Veselimo se novim radovima i dječjoj kreativnosti!

Back To Top
Search