skip to Main Content

Grad Karlovac predstavio Zvjezdano ljeto

U Slatkovodnom akvariju – Aquatika predstavljen je novi koncept obilježavanja 440. rođendana grada Karlovca pod nazivom Zvjezdano ljeto, koje se odvija od 23. lipnja pa sve do 13. srpnja.

Proslava rođendana grada dobila je novo ruho kako bi postala atraktivnija građanima, ali i svim posjetiteljima koji upravo u to doba dolaze u Karlovac. I ove godine izvršni organizatori manifestacije su već dobro provjereni znalci stvaranja manifestacija u Karlovcu, Gradsko kazalište Zorin dom, Turistička zajednica grada Karlovca, Udruga Izvan fokusa i tvrtka Mladost.

Krilatica ovogodišnje manifestacija je 440 sati za 440 godina. Šest krakova na ZVIJEZDI predstavlja i šest tematskih grupa – koncerti, izložbe, festivali, eventi, sport i susreti, kojima će se obilježiti 440 godina Karlovca. Čeka nas preko 200 programa, koji će upravo na karlovačke ulice donijeti veselu rođendansku atmosferu. Pod karlovačkim zvjezdanim nebom od 23. lipnja pa sve do 13. srpnja uživat ćemo u izvrsnim kazališnim predstavama, virtuozima flaute, gitare, hitovima Gibonnija, Parnog valjka, Zabranjenog pušenja, Edina Karamazova, šansoni, afričkoameričkoj ili elektronskoj glazbi.

Gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić zahvalio se svim udrugama, kreativnim pojedincima, ustanovama te svima onima koji su prepoznali značaj ove manifestacije te na bilo koji način sudjeluju u njezinoj realizaciji. “Vjerujem kako će ovakav koncept manifestacije pozitivno pridonijeti poziciji Karlovcu na turističkoj karti Hrvatske”, istaknuo je gradonačelnik te pozvao sve posjetitelje da se pridruže 440. rođendanu grada.

“Zabavit ćemo sa na obalama rijeke Kupe gledajući vatre drevnih Ivanjskih krjesova, a pogledom iz balona sa zvjezdanog neba stvarat ćemo vječnu uspomenu i doživljaj idealne renesansne jezgre – karlovačke Zvijezde. Degustirat ćemo okuse svijeta i to okuse Meksika, Kine, Obale bjelokosti, otoka Guama … Podijelit ćemo i ponos otvorenja Muzeja Domovinskog rata Turanj-Karlovac, a udobnost vlastitog dnevnog boravka ovo ljeto zamijenit ćemo onim zvjezdanim Dnevnim boravkom. 13. srpnja, kada Karlovac slavi velikih 440 godina, zaplesat ćemo gradu u čast na tradicionalnom rođendanskom balu”, na predstavljanju manifestacije istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Marina Burić.

 

Društvenu važnost ove manifestacije prepoznali su i ovogodišnji sponzori, HEINKEN Hrvatska s brendom Karlovačko, PPK – karlovačka mesna industrija, tvrtka AB gradnja, Lidl Hrvatska, General Electric Hrvatska i mnogi drugi.

Svi sadržaji besplatni su za posjetitelje, stoga jedino što vam je ovog ljeta potrebno jest želja za dobrom zabavom u srcu Hrvatske. Sve informacije možete potražiti na službenoj web stranici manifestacije https://zvjezdanoljeto.karlovac.hr/ te putem FB stranice Zvjezdano ljeto i Instagram profila zvjezdano.ljeto. Vidimo se u Karlovcu!

Back To Top
Search