skip to Main Content

HGSS izložba “TRENDING #HGSS70” u AQUATICI

HGSS izložba “TRENDING #HGSS70” u AQUATICI

Od 8. ožujka svi posjetitelji Aquatike – slatkovodni akvarij Karlovac imaju mogućnost posjetiti izložbu HGSS-a pod nazivom “TRENDING #HGSS70” u kongresnoj dvorani Aquatike. Izložba će biti aktualna sve do 8. travnja 2022. godine.

Gostujuća izložba u prostoru Aquatike – slatkovodni akvarij Karlovac organizirana je u suradnji sa HGSS Stanicom Karlovac, a predstavlja prvu izložbu tweetova u Hrvatskoj.

Kreativnost i nesebična briga za druge zajednički su nazivnik izložbe tweetova „Trending #HGSS70“, uz naglasak na sigurnost boravka u prirodi.

Svi posjetitelji moći će se prisjetiti simpatičnih rečenica poput: „Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru“ zbog kojih je HGSS mnogima jedan od najdražih komunikatora na društvenim mrežama.

Naziv izložbe „Trending #HGSS70“ proizlazi iz uobičajenih dijelova Twitterovog sučelja. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu, odnosno one o kojima su korisnici najviše pisali. Drugi dio naziva, #HGSS70, službeni je nazivnik i „hešteg“ kampanje povodom cjelogodišnje proslave 70 godina rada i postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja, pod kojim i građani mogu čestitati ovu veliku obljetnicu spašavateljicama i spašavateljima ili se, uz sliku, prisjetiti nekih vlastitih dogodovština koje uključuju HGSS. Na samoj izložbi postavljen je i ekran koji prikazuje film o HGSS Stanici Karlovac. Za kontinuirano praćenje objava i primanje pravovremenih informacija, građani mogu zapratiti Facebook, Instagram ili Twitter profil Službe.

Hrvatska gorska služba spašavanja od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza njih je preko 10 000 akcija spašavanja. Danas, na godišnjoj razini, preko 1000 visokomotiviranih volontera iz svih dijelova Hrvatske udružuje se na više od 800 akcija raznoga tipa, od potraga, preko intervencija, do akcija s helikopterom ili akcija na vodi.

Svi posjetitelji Aquatike imaju priliku posjetiti ovu izložbu u sklopu razgleda akvarija u prostoru kongresne dvorane od 8. ožujka do 8. travnja 2022. godine, u radno vrijeme akvarija od 9 do 17 sati.

HGSS stanica Karlovac ovu izložbu kao i popratna događanja organizira povodom obilježavanja 40. godišnjice osnutka stanice, koja zbog epidemije nije obilježena 2020. godine. U subotu 19. ožujka od 11 -13 h na trgu Aquatike bit će organizirana prezentacija opreme I aktivnosti HGSS-a tijekom koje će se građani moći upoznati s radom stanice. Za najmlađe će tijekom prezentacije biti organizirane animacijske aktivnosti, a svi zainteresirani moći će na licu mjesta dobiti najbolje savjete za siguran boravak u prirodi.

Back To Top
Search