skip to Main Content

Izložba Alfreda Krupe u Aquatici

Izložba Alfreda Krupe u Aquatici

U sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto u Aquatici otvorili smo izvanrednu izložbu “Deset crteža” autora Alfreda Krupe u kongresnoj dvorani Aquatike 1. srpnja.

Ova izložba poslužila je kao temelj za izradu novog vlastitog izdanja Aquatike, desetog po redu, a radi se o jedinstvenoj bojanki za sve generacije pod nazivom“Crtajte i slikajte sa mnom!”, koju možete kupiti u suvenirnici Aquatike. Krupine crteže možete oplemeniti svojim osobnim pečatom uz korištenje bilo koje likovne tehnike onako kako sami želite, a možete ih i uokviriti upravo ovako kakvi jesu i ukrasiti svoj prostor.

Tehnika koju Krupa koristi su lavirani tuševi (plastično pero i kist) manjeg formata, koji se bave motivima slatkovodnog biotopa (ribe, ptice, rakovi, vodozemci, obale rijeke i riječno raslinje). Na izloženim likovnim djelima uočljiv je prepoznatljiv Krupin stil izražavanja koji pripada tkz. novoj slici tušem (New Ink Painting), a radi se o svojevrsnoj kombinaciji minimalizma, enformela i neoekspresionizma na razmeđu apstrahiranja i deskripcije (ponekad je više opisan, a ponekad apstraktan).

Izložba će biti aktualna sve do 1. rujna 2022., a može se razgledati u sklopu posjeta akvarija uz kupljenu ulaznicu. Izložbu je moguće posjetiti i bez ulaza u akvarij uz najavu na tel. 047/659-112 ili putem maila na info@aquariumkarlovac.com.

Dođite i uživajte u umjetnosti te poklonite sebi ili dragoj osobi ove vrijedne crteže u vidu jedinstvene bojanke. Probudite umjetnika u sebi!

Back To Top
Search