skip to Main Content

Likovna radionica: IZRADA MAKETE AKVARIJA

Ova specifična radionica održava se u utorak 27.08.2019. s početkom u 17h u edukacijskoj dvorani Aquatike, a uvest će nas u svijet likovnog izražavanja osoba oštećena vida i najaviti izložbu „Gledam dodirom” koja se 18. rujna 2019. otvara u Galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu.

OBAVEZNA PRIJAVA na mail info@aquariumkarlovac.com.

Radionica je namijenjena obiteljima pa na njoj mogu sudjelovati mali i veliki, od 5 do 70 godina svih vidnih sposobnosti. Trajanje 90 minuta.
Kroz radionicu upoznajemo slijed usvajanja likovnog jezika prihvatljivog osobama oštećena vida. Prvo se bavimo gradnjom prostora. Svaki polaznik će izraditi svoju maketu akvarija – prostora u kojem žive ribice. U drugom djelu radionice bavimo se plošnim oblikovanjem, istražujemo njegove stanovnike zanimljivih površina i boja. Na kraju crtamo i postavljamo ribice u prostor.

Ova radionica ima i ekološki karakter jer koristimo i stare novinske papire – recikliramo.
Sudjelovanje je besplatno, a sav materijal osiguran. Dolazak je potrebno najaviti.
Radionica je dio edukativnog programa „Gledam dodirom“ Gradskog muzeja Karlovac financiranog iz javnih potreba u kulturi grada Karlovca u sklopu muzejsko-galerijske djelatnosti 2019.

Voditeljica: Tanja Parlov, profesor likovne kulture, COO Vinko Bek, Zagreb
Stručna suradnica: Lana Bede, prof., viša muzejska pedagoginja, Gradski muzej Karlovac
Organizator: Gradski muzej Karlovac

Radionica se održava pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske (pokroviteljstvo uključuje izložbu Gledam dodirom i prateći program čiji je radionica sastavni dio). Partner radionice je Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“, Zagreb.

OBAVEZNA PRIJAVA na mail info@aquariumkarlovac.com.
Molimo vas da u prijavi navedete imena i dob djece, te broj osoba u pratnji, kao i kontakt telefon.

Back To Top
Search