skip to Main Content

Program povodom 3. rođendana.

Poštovani,

Javna ustanova AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC obilježava proslavu 3. rođendana svoga rada nizom prigodnih događanja:

 1. Četvrtak 26.09.2019. u 18h Otvorenje izložbe „Voda fluid života“ u prostoru akvarija

 

 1. Četvrtak 26.09.2019. u 19h Koncert Tomislava Golubana u 19h na trgu Aquatike

 

 1. Petak 27.09.2019. u 12h Promocija nove slikovnice iz vlastite naklade „Riblje putovanje u prošlost grada Karlovca“  

 

 1. Utorak 08.10.2019. od 10 do 16h Obilježavanje Dana neovisnosti Republike Hrvatske radionicama za djecu na Trgu Josipa Jurja Strossmayera 7 (parking ispred Gradske uprave) od 10 do 16h

 

 1. Utorak 22.10.2019. od 13 do 17h Rođendan Aquatike sa besplatnim ulazom za sve posjetitelje

 

 1. Petak 25.10.2019. Sudjelovanje u akciji kolektivne sadnje drveća 

 

 

 

 1. Četvrtak 26.09.2019. u 18h Otvorenje izložbe „Voda fluid života“ u prostoru akvarija

 

Radi se o međunarodnoj izložbi keramike pod nazivom „Voda fluid života“.

Tema ove izložbe je voda u svim svojim pojavnostima i oblicima. Voda kao univerzalna životna sila, životni fluid, izvor inspiracije. 

U zadnje vrijeme vodu izučavaju ne samo znanstvenici već i istraživači, umjetnici, filozofi i ekolozi. Izučavaju fenomen vode, pokušavaju objasniti sve njene posebnosti koje tu tekućinu čine specifičnom i jedinstvenom na našem planetu i u svemiru.

 

Izložba je nastala u suradnji sa Internacionalnim centrom keramike Atelje Janja Gora.

Atelje Janja Gora mjesto je stvaranja, mjesto potrage za izgubljenim blagom, mjesto nauke o zemlji, i njenom karakteru, mjesto sastajanja ljudi posvećenih umjetnosti i duhovnom razvitku.
Zemlja (glina), voda, vatra, zrak, drvo i kovina predmet su našeg istraživanja i fascinacije. Osnovni elementi koji se svojom interakcijom i djelovanjem kreativne misli preobražavaju u umjetnička djela, u posude i skulpture, u sjećanja i uspomene.

 

Pridružite nam se u ovom slavlju umjetnosti i prirode. Izdvojite trenutak za promišljanje o vodi.

 

 

 1. Četvrtak 26.09.2019. u 19h Koncert Tomislava Golubana u 19h na trgu Aquatike

Ponovno ćemo imati priliku uživati u blues glazbi Tomislava Golubana u četvrtak 26.09.2019. na trgu Aquatike.

Tomislav je poznati blues-glazbenik, skladatelj te svirač usne harmonike. Tijekom godina “izbrusio“ je glazbeni izričaj u unikatni spoj country-bluesa i hrvatske tradicionalne glazbe.
“Ambasador Zagorja” osvojio je nekoliko svjetskih nagrada i priznanja za doprinos glazbi u sviranju usne harmonike.
Višestruki je dobitnik “Porina” i nagrade “Status”.
Nastupao je u 20-tak različitih zemalja Europe i u SAD-a. Njegov šesti studijski album “Blow Junkie” zauzeo je 49. mjesto na svjetskoj ljestvici blues albuma “Roots Music Chart”.

Stoga dođite u akustičan ambijent trga Aquatike i uživajte u blues notama usne harmonike!

 

 

 1. Petak 27.09.2019. u 12h Promocija nove slikovnice iz vlastite naklade „Riblje putovanje u prošlost grada Karlovca“  

Povodom 440. rođendana grada Karlovca, talentirana mlada djevojčica Amelie Ambruš (10 godina) osmislila je i kreirala ovu divnu slikovnicu kao dar našem gradu. Kroz brojne znamenitosti našeg grada vodi nas riba Šarana na jedan poseban i zanimljiv način. 

Amelie pohađa Osnovnu školu „Braća Seljan“. Sudjelovala je u brojnim slikarskim radionicama, na državnom natjecanju te izlagala slike na pojedinačnim i skupnim izložbama. Napisala je i ilustrirala već četiri slikovnice. Obožava svoj zeleni rodni grad Karlovac, njegove rijeke, šume i brojne znamenitosti, grad koji joj je nepresušna inspiracija. 

 

AQUATIKA kontinuirano nastoji poticati posjetitelje na čitanje, kao i na brigu o okolišu i lokalnoj zajednici. Upravo iz tog razloga Aquatika se, nakon bojanke, slikovnice, potom knjige na hrvatskom i engleskom jeziku, te zbirke zagonetki, odlučila na izdavanje ove jedinstvene dječje slikovnice namijenjene svim uzrastima i ljubiteljima grada Karlovca. U slikovnici je na najbolji mogući način spojena ljubav autorice i ilustratorice prema rijekama i ribama. 

 

 

 1. Utorak 08.10.2019. od 10 do 16h Obilježavanje Dana neovisnosti Republike Hrvatske radionicama za djecu na Trgu Josipa Jurja Strossmayera 7 (parking ispred Gradske uprave) od 10 do 16h

Zajedno sa drugim gradskim ustanovama i tvrtkama, Aquatika sudjeluje u obilježavanju Domovinske neovisnosti 08.10.2019. na Trgu Josipa Jurja Strossmayera 7 od 10h. 

Organizirat ćemo zanimljivu radionicu za djecu od 10 do 13h, a radi se o origami radionici izrade riba. To je tradicionalna japanska vještina kreiranja modela od papira. Origami tehnika slaganja papira zabavna je igra kroz koju se potiče razvoj koncentracije i zadržavanja pozornosti te razvoj fine motorike.

Osim toga, imat ćemo i face painting za one najmlađe od 10 do 12h. Face painting ili oslikavanje lica je umjetnička tehnika crtanja specijalnim bojama za kožu, a djeca to nadasve obožavaju.

 

 Uz navedeno, također ćemo imati i čitanje priča naših vlastitih izdanja te slobodnu igru, u vidu bojanja slikovnica i crtanja kredom.

 

 

 1. Utorak 22.10.2019. od 13 do 17h Rođendan Aquatike sa besplatnim ulazom za sve posjetitelje

Obilježavamo 3. rođendan naše ustanove te želimo tom prigodom omogućiti besplatan ulaz za sve posjetitelje u popodnevnim satima, od 13 do 17h. Na ovaj način želimo omogućiti svima da nas posjete te dožive jedinstveno iskustvo bogatog riječnog svijeta kojeg mi prikazujemo, odnosno cjelokupnu priču o rijeci od njezinog izvora do ušća.

 

 

 1. Petak 25.10.2019. Sudjelovanje u akciji kolektivne sadnje drveća

Sudjelujemo u ovoj akciji kolektivne sadnje drveća te želimo doprinijeti boljem očuvanju naše prirode i ovog krajolika u kojem se Aquatika nalazi. Simbolično ćemo zasaditi nekoliko drveća na našem području uz šetnicu.

Naglasak je na slobodnoj sadnji svakog pojedinca i poticanje na razmnožavanje biljaka, stvaranje vrtova. Uzgoj iz koštice kako bi kasnije zasadili tamo gdje je najpotrebnije. Djelujmo namjerno. Akciju je pokrenula Varaždinka Mateja Angelina Kramar kroz otvorenu grupu na Facebooku u koju se svatko može učlaniti te informirati o biljnim vrstama te kako ih pravilno zasaditi.

 

***

 

Aquatika se istaknula među javnim ustanovama u Republici Hrvatskoj stalnim osmišljavanjem dodatnih sadržaja i aktivnosti, među kojima je poseban naglasak na djeci i mladima te na brizi o okolišu i lokalnoj zajednici.  

 

Podsjetimo, realizaciju projekta Javne ustanove Aquatika omogućila je Europska unija sufinanciranjem iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Projekt „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“ sufinanciran je iz Europskog fonda u iznosu od 36,2 milijuna kuna, dok je vrijednost cijeloga projekta bila 36,7 milijuna kuna. 

Back To Top
Search