skip to Main Content

Posjet delegacije MRRFEU Aquatici kao uspješnom EU projektu

Dana 6. lipnja 2023. godine Aquatiku – slatkovodni akvarij Karlovac posjetila je delegacija Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koju su činili komunikacijski menadžeri iz svih zemalja članica Europske unije.

Aquatiku – slatkovodni akvarij odlučili su posjetiti kao primjer dobre prakse povlačenja financijskih sredstava iz Regionalog fonda EU te kao odličan primjer kako je projekt zaživio te kako ima veliki utjecaj na lokalnu zajednicu. Vrijedno spomena je priznanje struke koja je dodijelila Aquatici nemali broj nagrada, za arhitekturu, za održivi turizam, za pristupačnost za slabije pokretne i nepokretne osobe, za najbolji autentičan projekt i izuzetan doprinos promociji jedinstvenog turističkog doživljaja na tržištu Jugoistočne Europe, kao i za za razvoj turizma grada Karlovca i ostvarenje strateških ciljeva Karlovca.

 

Ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš ih je dočekala i ukratko predstavila projekt, ali i naglasila današnji utjecaj Aquatike na turističku ponudu grada Karlovca i naše županije, kao i njezinu veliku ekološku, obrazovnu i znanstvenu vrijednost, dok je pritom i velika potpora lokalnom gospodarstvu i razvoju cijeloga grada.

Vodiči Aquatike proveli su grupu kroz akvarijski postav, dočaravajući im cjelokupnu priču o rijeci, od njezina izvora do ušća, uz mnogobrojne zanimljivosti o slatkovodnim ekosustavima i njihovim stanovnicima.

 

Delegati su s puno pažnje pratili cijeli obilazak te otišli puni dojmova. Nakon Aquatike, posjetili su i Nikola Tesla Experience center.

 

Iznimna nam je čast ugostiti ovako važne uzvanike te im dočarati što smo sve uspjeli napraviti uz pomoć europskih fondova.
Back To Top
Search