skip to Main Content

Promotivna akcija „TJEDAN ODMORA VRIJEDAN“

Danas je u Ministarstvu turizma i sporta predstavljen projekt „Tjedan odmora vrijedan“ u sklopu kojeg se, u razdoblju od 16. do 25. listopada, domaćim i inozemnim gostima nude različite turističke usluge i doživljaji po 50 posto povoljnijim cijenama.

Riječ je o zajedničkoj akciji Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, a projekt su predstavili direktor HTZ-a Kristjan Staničić i državna tajnica Sandra Herman uz prisustvo Margarite Maruškić Kulaš, ravnateljice Javne ustanove Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, čija se ponuda 50 posto povoljnijih ulaznica uključila u projekt.

Na ovaj način želimo omogućiti svim domaćim posjetiteljima povoljnije uživanje u bogatom riječnom svijetu kojeg prikazujemo. Vrlo rado se uključujemo u ovakve projekte koji daju određene pogodnosti za naše posjetitelje. Želimo biti dostupni svima jer vjerujemo da svaki građanin Hrvatske zaslužuje vidjeti i doživjeti bogatstvo koje kriju naše rijeke i jezera.

Vjerujemo u uspješnost ovog hvalevrijednog projekta, jer interes javnosti već postoji. Smatramo da je važnost ovakvog projekta za domaće stanovništvo od velike važnosti, a posebice u ovoj izazovnoj godini za sve nas.

Na portalu projekta „Tjedan odmora vrijedan“ nalazi se više od 265 ponuda i usluga po 50 posto povoljnijim cijenama iz različitih dijelova Hrvatske, od obale do kontinenta, a u tijeku je obrada dodatnih 70 prijava.

Aquatika omogućuje svojim posjetitelja istinski doživljaj tajanstvenog riječnog svijeta, bogatstvo flore i faune hrvatskih rijeka i jezera te cjelokupne priče o rijeci od njezina izvora do ušća. Raspored bazena u karlovačkom akvariju prati tok tipične krške rijeke, pružajući detaljan, zanimljiv, poučan i uzbudljiv pogled u čudesan slatkovodni svijet.

U Aquatici kontinuirano radimo na ponudi dodatnih sadržaja za posjetitelje u vidu raznih izložbi, radionica, koncerata, predavanja i sličnih događanja.

Od svog otvorenja Aquatika je atrakcija u svakom pogledu: ekološkom, obrazovnom, turističkom i znanstvenom, zbog svoje originalnosti i činjenice da akvarij slatkovodnih voda ne postoji nigdje u široj regiji, osim u srcu Hrvatske, okružen četirima rijekama – u Karlovcu. Pritom je i velika potpora lokalnom gospodarstvu i razvoju cijeloga grada. Zbog toga Aquatika nudi iskorak te od samog otvaranja potiče rad lokalnih umjetnika, obrtnika i dizajnera, njihove proizvode prodaje u suvenirnici, a surađuje i s lokalnim dobavljačima, udrugama, poduzetnicima.

Podsjetimo da je AQUATIKA primjer jednog uspješnog europskog projekta koji je nastao u okviru projekta pod nazivom „SLATKOVODNI AKVARIJ I MUZEJ RIJEKA – KAQUARIUM“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. u iznosu 36,2 mil kn, a ukupna vrijednost projekta je 36,7 mil kn.

Dokaz da je ovaj projekt doista jedinstven po mnogočemu, potvrđuje i činjenica da se od otvaranja u listopadu 2016. godine Aquatika nametnula kao ustanova od velike gospodarske, turističke i kulturne važnosti za grad Karlovac i okolicu koju je dosada posjetilo više od 280 000 posjetitelja. Projekt je ostvario sve zadane ciljeve te pokazao spremnost na sve izazove upravljanja EU projektima s ciljem razvoja lokalne zajednice.

Zaronite ispod površine tajanstvenog svijeta hrvatskih rijeka i jezera te uživajte u bogatoj bioraznolikosti koju predstavlja jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj!

Iskoristite ovu pogodnost i istražite mnogobrojne druge ljepote Lijepe naše!

Back To Top
Search