skip to Main Content

Ministrica Nikolina Brnjac posjetila Aquatiku

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac povodom početka akcije “Tjedan odmora vrijedan”posjetila je Aquatiku – slatkovodni akvarij Karlovac u petak 16. listopada 2020. godine.

Ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš sa gradonačelnikom Damirom Mandićem predstavila je ministrici jedinstveni koncept projekta slatkovodnog akvarija Aquatike koji je realiziran 2016. godine i sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj upravo s ciljem razvoja turizma u Karlovcu.

Turističke usluge i doživljaji u sklopu zajedničkog projekta Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice „Tjedan odmora vrijedan“, od danas pa sve do 25. listopada, dostupne su po minimalno 50 posto povoljnijim cijenama. Aquatika se uključila u akciju s popustom od 50 % na sve individualne ulaznice.

Od svog otvorenja Aquatika je jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, kojeg je dosada posjetilo preko 280.000 posjetitelja. Projekt je ostvario sve zadane ciljeve te pokazao spremnost na sve izazove upravljanja EU projektima s ciljem razvoja lokalne zajednice.

Aquatika je postala nezaobilazna turistička atrakcija od svog otvorenja za mnogobrojne obitelji s djecom, učenike osnovnih i srednjih škola, studente, ljubitelje prirode, akvariste i ribolovce, izletnike i mnoge druge skupine posjetitelja. Svi su prepoznali priliku doživjeti tajanstvenu priču o rijeci, od njezina izvora do ušća sa mnogobrojnim zanimljivostima o ribljim vrstama koje obitavaju u hrvatskim rijekama i jezerima.

Osim što je atraktivna u turističkom smislu, Aquatika ima veliku ekološku, obrazovnu i znanstvenu vrijednost, a pritom je i velika potpora lokalnom gospodarstvu i razvoju cijeloga grada. Zbog toga Aquatika nudi iskorak te od samog otvorenja potiče rad lokalnih umjetnika, obrtnika, OPG-ova, domaćih radinosti i dizajnera, te njihove proizvode prodaje u suvenirnici, a surađuje i s lokalnim dobavljačima, udrugama, poduzetnicima. Oko 50 lokalnih dobavljača sa preko 400 unikatnih proizvoda krase suvenirnicu koju su mnogi prepoznali kao mjesto za kupovinu originalnih suvenira i poklona.

Aquatika educira širu javnost o bogatoj bioraznolikosti flore i faune hrvatskih rijeka i jezera. Tako je uslijed velikog broja grupnih posjetitelja prijašnjih godina, Aquatika organizirala edukaciju za lokalne turističke vodiče. Educirano je 50 vodiča od kojih su mnogi vodili grupe djece, umirovljenika, studenata i drugih interesnih skupina.

Podsjetimo, AQUATIKA je nastala u okviru projekta pod nazivom „SLATKOVODNI AKVARIJ I MUZEJ RIJEKA – KAQUARIUM“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. u iznosu 36,2 mil kn, a ukupna vrijednost projekta je 36,7 mil kn.

Zaronite ispod površine tajanstvenog svijeta hrvatskih rijeka i jezera te uživajte u bogatoj bioraznolikosti koju predstavlja jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj!

Back To Top
Search