skip to Main Content

Susret s rijekom

U Aquatici je u petak 20. kolovoza održan radni sastanak na temu nastavka provođenja promotivnih aktivnosti vezanih uz projekt ˝Susret s rijekom˝ na kojem su sudjelovali:

  • Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Javne ustanove Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac
  • Marina Burić, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca
  • Sonja Drašković, direktorica Turističke zajednice grada Ogulina
  • Luka Šimunić, djelatnik Turističke zajednice područja Kupa
  • Željko Fanjak, direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije

U sklopu projekta ˝Susret s rijekom˝ koji je sufinanciran EU sredstvima izgrađena je nova infrastruktura uz rijeke Koranu, Kupu i Dobru na područjima Karlovca, Ogulina i Ozlja. Neki od novih sadržaja koji su napravljeni, a vrijedi istaknuti su:

  • mobilni interpretacijski centri na otvorenom,
  • multimedijski sadržaji na šetnicama,
  • turistička signalizacija,
  • pješačko-biciklističke staze i šetnice te
  • edukativne ploče

koji su uvelike unaprijedili turističku atraktivnost prostora na kojima su postavljeni.

Javna ustanova Aquatika preuzela je upravljanje i održavanje novim sadržajima nastalima u okviru projekta ˝Susret s rijekom˝ na području Karlovca, dok će u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom te sustavom turističkih zajednica u Karlovačkoj županiji nastaviti provoditi promotivne aktivnosti.

˝Nositelj europskog projekta ‘Susret s rijekom’ bila je Karlovačka županija koji je uz pomoć Razvojne agencije Karlovačke županije uspješno realiziran sredinom ove godine te je u okviru projekta izgrađena brojna turistička infrastruktura kojom je stvorena osnova za daljnje podizanje atraktivnosti prostora uz rijeke. Sama priroda i bogatstvo rijeka koje teku kroz gradove u Karlovačkoj županiji, definitivno predstavljaju motiv dolaska većeg broja turista u našu destinaciju i s tim ciljem smo si dali zadatak, na razini sustava turističkih zajednica i uz pomoć Javne ustanove Aquatike, da nastavimo s provođenjem promotivnih aktivnosti kako bi potencirali i promovirali cjelokupnu destinaciju. Cilj je da zajedničkim snagama i aktivnostima što bolje prezentiramo naše prirodne atrakcije te da u razdoblju poslije glavne ljetne sezone ostvarimo povećani turistički promet odnosno povećamo broj dolazaka i noćenja turista u Karlovačkoj županiji.˝ – izjavio je Željko Fanjak, direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije.

Na sastanku koji je uslijedio nakon obilaska izgrađene infrastrukture dogovoren je koncept promotivnih aktivnosti koje će zajednički provoditi svi dionici, u skladu s definiranim marketinškim planom, te je usuglašena dinamika provođenja tih aktivnosti. Glavnina promotivnih aktivnosti odnosit će se na online promociju putem virtualnih mreža i ostalih digitalnih kanala, a provodit će ih sve turističke zajednice uključene u projekt.

Back To Top
Search