skip to Main Content

Zaplovite rijekom Kupom u izvornoj žitnoj lađi

U selu Brođani, nalazi se Žitna lađa Zora – povijesni brod kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom i prevozio žito. Uputite se na lađarski izlet i doživite jedinstveni pogled na prirodu s rječnog broda.

Tijekom 90 minuta plovidbe lađari će Vas upoznati s pričama o lađi, povijesti Pokupja, potopljenim lađama, karlovačkim sirenama te o bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta. Osim uz priče, uživajte u plovidbi uz kavu, domaće likere, rakije i pekmez. Tijekom plovidbe vidjet ćete ostatke starog željezničkog mosta srušenog u Domovinskom ratu, Pavlinski samostan i Crkvu Majke Božje Snježne u Kamenskom. Putovanje izletnika prati niz životinja poput divljih patki, kormorana, a ponekad se sretne i pokoja vidra ili dabar. Najhrabriji se mogu okušati za kormilom lađe uz pomoć kapetana lađe. Žitna lađa Zora ima 48 sjedećih mjesta na klupama za stolovima, a moguće je prevoziti ukupno 60 putnika. Više informacija o posjeti možete pronaći na web stranici: https://www.aurora-colapis.hr/.

Planirajte svoj izlet i posjet žitnoj lađi, a nakon toga se idealno uklapa posjet našem akvariju i upoznavanju tajanstvenog riječnog svijeta. Stoga zaronite s nama ispod površine!

#VisitKarlovac  #AquariumKarlovac  #ostanidoma  #IQMdestinationKarlovac

Back To Top
Search