skip to Main Content

Zvjezdano ljeto u AQUATICI

U sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto, povodom koje obilježavamo rođendan našeg grada Karlovca, u Aquatici smo pripremili sljedeći program:

30.6. u 20 sati na trgu Aquatike – Književna večer i predstavljanje knjige Milana Majerovića-Stilinovića “Što sam naučio na planini”

Književna večer i predstavljanje knjige Milana Majerovića-Stilinovića "Što sam naučio na planini"

Pozivamo vas na književnu večer i predstavljanje knjige Milana Majerovića-Stilinovića “Što sam naučio na planini” u srijedu 30. lipnja u 20 sati na trgu Aquatike, kao dio programa manifestacije “Zvjezdano ljeto”.

Milan Majerović-Stilinović (1972.) hrvatskoj javnosti poznat je prije svega kao novinar. Dugi niz godina radio je kao reporter, urednik i voditelj u nizu zapaženih emisija na HRT-u (Latinica, Dobro jutro Hrvatska, Hrvatska uživo…), TV Mreži (Ljeto na Mreži, Napokon nedjelja…), Obiteljskom radiju, MaxTV-u i u drugim tiskanim i elektronskim medijima. Od 2010. godine radi kao samostalni savjetnik za odnose s javnošću u Institutu hrvatske glazbe, gdje kao scenarist i kreativni savjetnik surađuje na projektima Glazbena nagrada Porin, Porin Classic, Dan prodavaonica ploča, HR TOP 40 lista i Natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, a od 2013. radi kao glasnogovornik Hrvatskog društva skladatelja (HDS).

Početkom 2019. godine Majerović-Stilinović pokrenuo je javni Facebook blog “Što sam naučio na planini” koji je postao osnova za njegovu prvu knjigu, objavljenu u srpnju 2020. godine u nakladi Libricon d.o.o. Knjiga inspirirana prostorom i doživljajem planine donosi 50 kratkih priča s jakom autobiografskom notom, a odmah po objavljivanju zadobila je veliku pozornost medija i publike te zaslužila jednodušne pohvale književne kritike. Po izlasku knjige autor je sudjelovao na raznim književnim i umjetničkim festivalima i događanjima: Škrabica u Booksi, Festival svjetske književnosti, Mosor Film Festival, Festival europske kratke priče itd.

Upravo ovih dana knjiga “Što sam naučilo na planini” dobila je i svoju audio verziju. Za razliku od većine audio knjiga dostupnih u aplikaciji book&zvook tekstove iz knjige čita sâm autor, što je jamstvo posebnog doživljaja za sve one koji se odluče slušati ga uživo.

6.7. u 21 sat na trgu Aquatike – koncert Danijela Jurišića na lutnji

koncert Danijela Jurišića na lutnji

U sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto pozivamo vas na poseban koncert Danijela Jurišića na lutnji 6. srpnja u 21 sat na trgu Aquatike.

Danijel Jurišić je lutnjista i gitarista iz Zagreba, rođen 1983. godine u Osijeku. Na raznovrsnim instrumentima do sada je svirao glazbu od renesanse do suvremenog doba, a posljednjih godina njegova pažnja je osobito usmjerena na glazbu pisanu za baroknu lutnju te opus J. S. Bacha.

Sa temom „Put prema Bogu – J. S. Bach: Ciaccona BWV 1004“, magistrirao je filozofsko-teološki smjer na Katoličkom bogoslovnom fakultet u Zagrebu.

Gitaru je učio kod prof. Ante Čaglja na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu, a lutnju kod prof. Borisa Šinigoja pri glazbenoj školi „Vič Rudnik“ u Ljubljani.

Sudjelovao je u različitim glazbenim projektima i ostvario suradnju s raznim ansamblima i glazbenicima (Simfonijski orkestar i BigBand HRTa, Cantus ansambl, “Dani gitare”, MBZ i dr.). Radio je kao nastavnik gitare i komorne glazbe na Glazbenom učilištu za popularnu i jazz glazbu i Rock akademiji.

Danas predaje gitaru i lutnju u glazbenom centru „MOZAIK ZVUKA“, te svira gitaru u bandu APOKALIPSO. Redovito održava solističke koncerte na baroknoj lutnji i predavanja o baroknoj glazbi i programu „NATURE OF THE LUTE“.

8.7. u 21 sat na trgu Aquatike – koncert Duo fermata

koncert Duo fermata

Pozivamo vas na još jedan koncert u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto, na koncert Duo Fermata 8. srpnja u 21 sat na trgu Aquatike. Duo Fermata u sastavu Barbare Polšek Sokolović i Mirte Lončarević je duo violine i harfe, sastav dviju akademski obrazovane mlade i talentirane glazbenice s dugogodišnjim glazbenim iskustvom.

Od malih nogu glazbenice rastu uz glazbu, a glazba je postala i njihov životni poziv.

Barbara Polšek Sokolović, nakon glazbenog školovanja u Ljubljani i Rogaškoj Slatini, diplomirala je i magistrirala studij violine u klasi prof. Gorana Končara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2009., kao stipendistica Erasmus programa, studira na Odjelu za glazbu i primjenjene umjetnosti Sveučilišta u Grazu u klasi prof. Eszter Haffner.

Od siječnja 2012. godine zaposlena je u orkestru Hrvatskog Narodnog kazališta u Zagrebu. Osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima kao solistica i komorna glazbenica. Održala je recitale diljem naše zemlje kao i u inozemstvu.

Uživajte u zvucima violine i harfe u ambijentu akvarijskog trga na desnoj obali rijeke Korane.

13.7. od 9 do 19 sati – Dan otvorenih vrata Aquatike

Dan otvorenih vrata Aquatike

Povodom 442. rođendana našeg grada Karlovca, u okviru manifestacije Zvjezdano ljeto kojom tijekom tri tjedna obilježavamo i slavimo rođendan našeg grada, Aquatika poklanja svim svojim sugrađanima i drugim posjetiteljima besplatan ulaz u akvarij 13. srpnja u vremenu od 9 do 19 sati.

Dođite i zavirite u tajanstveni svijet hrvatskih rijeka i jezera te doživite cijelu priču o tipičnoj krškoj rijeci od njezina izvora do ušća (kao što je rijeka Korana na čijoj se desnoj obali nalazi Aquatika)!

Velika bioraznolikost sa oko 100 vrsta riba, od toga 20 endemskih, u 25 akvarija čeka na vas kako bi vam ispričali svoju priču.

Ujedno svi posjetitelji moći će besplatno pogledati našu novu izložbu “PLANKTON – divovi u kapljici vode” u sklopu kongresne dvorane, koja na vrlo zanimljiv, edukativan i zabavan način prezentira neistraženu temu o planktonima.

Zbog epidemioloških mjera broj osoba u akvariju je ograničen te će biti reguliran ulazak u manjim skupinama, uz obavezno nošenje maske i dezinfekciju ruku na ulazu.

Veselimo se vašem dolasku. Stoga dođite i zaronite s nama ispod površine!

Back To Top
Search