skip to Main Content

Zvjezdano ljeto u Karlovcu

Zvjezdano ljeto u Karlovcu

Dočekajmo ljeto uz bogat program Zvjezdanog ljeta!

Zvjezdano ljeto, trotjedna proslava 445. rođendana grada Karlovca, započinje ove nedjelje 23. lipnja Ivanjskim krijesom!

Na obalama rijeke Kupe krijes će navečer biti zapaljen 245. put, zapjevat će vlasnik titule najljepšeg glasa Hrvatske Martin Kosovec, a posjetitelje cijeli dan čeka i raznovrstan sportski, zabavni, kulturni i edukativni program.

Otvorenje Zvjezdanog ljeta započinje u 19 sati uz program svečanog otvorenja: tradicionalni mimohod i podizanje zastave Grada Karlovca ispred Gradskog kazališta Zorin dom u pratnji Karlovačke građanske garde, Puhačkog orkestra grada Karlovca i Karlovačkih mažoretkinja. Svečanost otvorenja potom će uveličati talentirani mladi izvođač Martin Kosovec.

 

Ivanjski krijes

Najstarija karlovačka manifestacija, Ivanjski krijes, ove se godine obilježava sadržajnije nego ikada, što i ne čudi budući da je 2023. proglašena nematerijalnim kulturnim dobrom, upisanim u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Ivanjski krijes započinje već u 10 sati tematskom turom „Ivanje i Ivančice“ kojoj se mogu pridružiti svi zainteresirani građani i gosti grada.

Povijesti i tradicije ove manifestacije Karlovčanke i Karlovčani mogu se prisjetiti na izložbi fotografija Ivanjskog krijesa od 15 sati kod Jablanova na Gazi, a mladi naraštaji ponešto o njemu naučiti sudjelujući u likovnoj radionici u Skladišnoj ulici, GČ Gaza, na Izložbi dječjih likovnih radova na temu „Krijes u dječjim očima“ među kojima će najbolji biti nagrađeni, a potom i na glazbenoj radionici u organizaciji Glazbenog centra Buka.

Nogometna utakmica na travnjaku NK Radnik Gaza između GČ Banija i GČ Gaza poslužit će kao sportsko zagrijavanje pred tradicionalno natjecanje u povlačenju konopa koje se kao i uvijek održava na Banijskom mostu od 20 sati. Snage će odmjeriti muške, ženske i dječje ekipe ovih gradskih četvrti. Na Gazi će nastupiti Sportsko rekreacijski i plesni klub CasaBlanka. Slavlje se nastavlja uz glazbene nastupe s obje strane Kupe – Strings bend svira na Baniji, a TS Boemi na Gazi.

Novost je još jedan glazbeni punkt, naime, u Skladišnoj ulici od 21 sat nastupa bend Super junaci.

Vrhunac večeri, paljenje Ivanjskoga krijesa, uveličat će i vatromet. Manifestacija ima i humanitarni karakter kroz humanitarnu prodaju udruga „Jak kao Jakov“ i „Rajska ptica“.

One koji večer ipak radije provode uz film, Stari grad Dubovac poziva na susret u svome dvorištu, tamo se od 21:30 prikazuje film Hit Man.

U tri tjedna koliko traje, Zvjezdano ljeto nudi program s preko 150 događanja kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera. Program je dostupan na službenim internetskim stranicama manifestacije https://zvjezdanoljeto.karlovac.hr/ .

Podsjećamo, prijavom putem linka https://bal.karlovac.hr/ već sada možete osigurati i svoje mjesto na rođendanskom balu.

Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a sponzori Karlovačko pivo, Karlovačka banka i AB Gradnja. Sva događanja Zvjezdanog ljeta besplatna su za posjetitelje.

Povežimo se kroz tradiciju i uživajmo u toploj priči o našem gradu!

Zvjezdano-ljeto-2024

Back To Top
Search