skip to Main Content

AQUATIKA dobila oznaku sigurnosti „SAFE STAY IN CROATIA“

Ministarstvo turizma i sporta predstavilo je novi projekt nacionalne oznake sigurnosti pod nazivom Safe stay in Croatia, projekt koji ima za cilj poštivanje propisanih mjera i protokola za siguran boravak u Hrvatskoj.

AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC je među prvim atrakcijama u Hrvatskoj dobila ovu oznaku uslijed poštivanja svih propisanih mjera i preporuka sigurnosti za posjetitelje i zaposlenike.

Propisanim protokolima obuhvaćeno je više od 200.000 pružatelja usluga u turizmu i s turizmom povezanim djelatnostima. Postoji sedam kategorija dionika s dvadeset i pet pratećih potkategorija pružatelja usluga koji se mogu prijaviti za ovu oznaku.

Oznaka Safe stay in Croatia je u skladu sa sigurnosnim oznakama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, koja turistima omogućuje uživanje u ljepotama i atrakcijama u kojima se primjenjuju Protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj.

Sigurnost i zdravlje posjetitelja te svih djelatnika u turizmu na prvom je mjestu.  Rezultat toga je projekt Safe stay in Croatia, koji za cilj ima educirati i upoznati posjetitelje i dionike u turizmu s protokolima i mjerama koje se provode u Hrvatskoj na svim razinama turističkih djelatnosti.

Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.  Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Više informacija o projektu i preporučenim protokolima po raznim kategorijama možete pronaći na web stranici: https://www.safestayincroatia.hr/hr/o-projektu.

Back To Top
Search