skip to Main Content

“HGSS U ZAJEDNICI”

“HGSS U ZAJEDNICI” na trgu Aquatike

Pozivamo Vas na događanje „HGSS u zajednici“ 19. ožujka u 11 sati na trgu Aquatike – Slatkovodnog akvarija Karlovac.

U suradnji sa HGSS stanicom Karlovac organiziramo povodom obilježavanja 40. godišnjice osnutka stanice i povodom prve izložbe tweetova “Trending #HGSS70” u Aquatici, aktivnost pod nazivom “HGSS u zajednici” u subotu 19. ožujka od 11 -13 h na trgu Aquatike. Radi se o prezentaciji opreme i aktivnosti HGSS-a tijekom koje će se građani moći upoznati s radom stanice. Za najmlađe će tijekom prezentacije biti organizirane animacijske aktivnosti, a svi zainteresirani moći će na licu mjesta dobiti najbolje savjete za siguran boravak u prirodi.

Hrvatska gorska služba spašavanja od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza njih je preko 10 000 akcija spašavanja. Danas, na godišnjoj razini, preko 1000 visokomotiviranih volontera iz svih dijelova Hrvatske udružuje se na više od 800 akcija raznoga tipa, od potraga, preko intervencija, do akcija s helikopterom ili akcija na vodi.

Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac promiče prirodna bogatstva naših rijeka i jezera, ali i potiče boravak u prirodi. Potrebno je naglasiti da taj boravak treba biti prvenstveno siguran, a o svim aspektima sigurnosti tog boravka najbolje govore iskusni članovi HGSS-a i to na jedinstven, edukativan i zabavan način.

Dođite i educirajte se o sigurnosti boravka u prirodi te pogledajte kakvu to sve opremu HGSS služba mora imati te čemu sve ona služi.

Veselimo se Vašem dolasku.

Back To Top
Search