skip to Main Content

Nagradni natječaj za mlade „Voda koju želimo“

Ako ste učenik ili profesor zainteresiran za sudjelovanje u ovom uzbudljivom natjecanju, slijedite ove korake:

 1. korak: preuzmite poziv za doprinose i obrazac za registraciju koji uključuje Uvjete i odredbe.

Korak 2: Sve prijave i radove potrebno je poslati e-poštom ili poštom na Aquatiku (marketing@aquariumkarlovac.com), uključujući:

 1. Obrazac za registraciju na linku Registration-Form-TWWW5-v3.docx
 2. jedna prijava (samo jedna vrsta radova među gore navedenim kategorijama).

Obrazac za registraciju također uključuje Uvjete i odredbe za sudjelovanje u nagradnom natječaju.

Korak 3: Predajte svoj rad do 26. travnja 2024.

Nagradni natječaj za mlade “Voda koju želimo” (“The Water We Want”) istražuje naše višestruko vodno nasljeđe (prirodno i kulturno, materijalno i nematerijalno) iz perspektive mladih kako bismo izgradili održiviju budućnost.

Ovim natjecanjem, koje traje do svibnja 2024., Svjetska mreža muzeja vode (WAMU-NET) želi ojačati obrazovanje o održivosti vode i napore u podizanju svijesti o vodi angažiranjem mladih kao pripovjedača i naratora naše ‘tekuće’ budućnosti.

SUDIONICI

Natjecanje je namijenjeno školama, obrazovnim ustanovama (formalnim i neformalnim) i organizacijama civilnog društva diljem svijeta i ograničeno je na dvije dobne kategorije:

 • učenici od 6 do 9 godina (osnovno obrazovanje)
 • učenici od 10 do 12 godina (osnovno obrazovanje)
 • učenici od 13 do 18 godina (srednje obrazovanje)
 • studenti od 19 do 25 godina (više i visoko obrazovanje)

TEMA

Sva poslana umjetnička djela moraju se fokusirati na slatke vode (isključujući slane vode i oceane) i probleme povezane s bioraznolikošću, klimatskim promjenama i vodnim naslijeđem (prirodnom i kulturnom, materijalnom i nematerijalnom baštinom).

KATEGORIJE

U natječaj se dopuštaju samo radovi iz sljedećih kategorija:

 1. Crteži (bilo individualni ili skupni radovi) za grupe učenika u dobi od 6-9, 10-12 i 13-18 godina.
 2. Video zapisi i drugi mediji (bilo pojedinačni ili školski sastavi; ova kategorija uključuje videozapise, slike, plakate od jedne stranice, pjesme, zvučne slike i pjesme, uključujući reinterpretaciju tradicionalne glazbe povezane s vodom), otvoreno za uzrast 10-12, 13-18 i 19-25 godina

Natjecatelji biraju samo jednu vrstu umjetničkog rada iz gore navedenih kategorija.

Sudionici se potiču da predaju radove u najvećoj mogućoj rezoluciji.

Obrazac za registraciju, odredbe i uvjeti

Do 26. travnja 2024. sve prijave i radove potrebno je poslati e-poštom ili poštom na muzej povezan s WAMU-NET-om, uključujući:

 1. Obrazac za registraciju
 2. jedan rad (samo jedna vrsta rada među gore navedenim kategorijama).

Svaki rad mora biti dostavljen sa sažetim naslovom i kratkim opisom (maks. 200 riječi).

Obavezno je uključiti engleske titlove u svim prijavljenim radovima (uključujući tekst i dijaloge). Radovi bez engleskog prijevoda neće biti razmatrani.

Samo jedan rad može prijaviti jedan razred ili pojedinačni učenik.

Do 10. svibnja Aquatika će poslati šest prijava uz obrazac za prijavu na thewaterwewant@watermuseums.net .

Online digitalna izložba TWWW 2024

Među svim pristiglim radovima svaki muzej ili ustanova povezana s WAMU-NET-om može odabrati do 6 prijava u dobnim skupinama i kategorijama. Ove odabrane prijave bit će uključene u 5. online digitalnu izložbu.

Nagrade

Svi radovi koji sudjeluju u užem izboru članova WAMU-NET-a imaju pravo na nagradu i posebna spominjanja. Dodijelit će se šest nagrada (jedna po dobnoj skupini i kategoriji). Šest najboljih radova dobit će novčanu nagradu od 250 € i diplomu potpisanu od strane predsjednika i izvršnog direktora Globalne mreže muzeja vode.

Konačne pobjednike odabrat će međunarodni žiri sastavljen od članova Savjetodavnog vijeća, Odbora WAMU-NET mreže, nezavisnih edukatora i predstavnika UNESCO vodene obitelji. Pobjednici će biti objavljeni u lipnju putem posvećenog webinara, kada će mladi finalisti imati priliku predstaviti svoje radove WAMU-NET muzejima.

Prošla izdanja i pobjednici

Dostupna su sva umjetnička djela koja su ušla u uži izbor i pobjednička djela prošlih izdanja TWWW natječaja na web stranici Svjetske mreže muzeja vode, a škole koje sudjeluju, učenici i nastavnici mogu to smatrati izvorom inspiracije za razvoj vlastitih umjetničkih djela. 

Back To Top
Search